Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Lehce podobná, někdy po revoluci zrušená pumpa, kolem níž je dneska něco jako odkladiště starejch pneumatik, je za Řetenicema směrem na Duchcov.

0 0
možnosti

V roce 1931 zemetreseni znicilo mesto Napier na Novem Zelandu. Pak bylo znova postaveno ve stylu art deco. Ve stylu, o kterem pisete ve svem clanku. Kazdym rokem z celeho sveta sem prijizdeji na tydenni festival milovnici zivotniho stylu 30. let. Nadhera.

0 0
možnosti

Pamatuji v Čisté u Rakovníka "benzínku". Byl to červený stojan, na vedlejší silnici, když u něj zastavilo auto (náš Spartak), vyšel ven z železářství pan (teď mi vypadlo jméno), pumpoval pákou, nahoře na stojanu se něco točilo nebo bublalo. Tatínek pak zaplatil a pokračovali jsme v jízdě na Zdeslav, k rybníku. Kousek dál od železářství byl obchod textilem, tam prodávali manželé Sajnerovi, pán měl takové pěkné vlnité vlasy. V obchodu nám maminka kupovala tepláky, ponožky a trička, když jsme jeli stanovat. Byla tam stará zašlapaná parketová podlaha, ale hezky to tam vonělo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,22
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.