Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Dobře sepsané, přesto že bydlím kousek a na vyhlídku chodím, tak jsem se dozvěděl i něco nového. Myslím že to mořské akvárium tam nebude, debaty kolem toho utichly.

0 0
možnosti

Je pravda, že jsem již nějakou dobu nečetl o těch plánech s akváriem. Kdo ví, co tam jednou bude.

1 0
možnosti

Těm, co znají, se omlouvám. Ale stojí zato připomenout, jak lidová tvořivost při bourání Stalinova pomníku upravila lidovku "Už se ten talinskej rybník nahání" :

"Už se ten stalinskej pomník naklání, dosahá fousama k letenskej pláni,

dosahá, dosahuje, cestičku zahrazuje.

Vyjdi ty Staline, vyjdi z hrobu ven, k tobě jsem chodíval každičký týden,

chodíval porád a furt, pro ten tvůj osobní kult."

1 0
možnosti

R^ Neznám. My jsme na základní škole zpívali klasickou verzi Tálinského rybníka. Ono se není, co divit. Bylo to před rokem 1989.

0 0
možnosti
Foto

Ale i jiný portrét zdobil toto pěkné místo, viz

http://www.nebakov.cz/vtipy/letna.jpg

Hádejte, kdo to je?

1 0
možnosti
Foto

Prosím Vás, to neumíte elementárně googlovat, pane přemoudřelý?

Pod heslem "Stalinův pomník" vám to hned jako první vyhodí odkaz na Wikipedii fotografiíí ZDARMA, kde je ta fronta na maso kráááásně vidět!

Jděte si tam stoupnout, vy rešeršisto, ať se naučíte, jak se má zacházet s podobnými materiály! Rv

https://cs.wikipedia.org/wiki/Stalin%C5%AFv_pomn%C3%ADk

0 1
možnosti
Foto

R^ Pamatuji;-) Vše. Fronta na maso bylo ,standard" označení. Coby študáci jsme si občas dávali ,,spichy", či rande ,,u Josefa". Posedělo se a zakouřilo na žulovém zábradlí, vychutnával se pohled na Prahu, často při tom poslouchal z tranzistoráku ,,Laxík", či se brnklo na kytaru. Rozhodně však ne ,,častušky", či jakékoli budovatelské. Mnohdy nás ,,vypoklonkovali",,esenbáci", občas i ,,perlustrovali";-D Vlétě to byl kousek na Občanskou plovárnu, či na lodičky na Klárově, jindy třeba na pivko na Špejchar, či do malostran. hospůdek, na špacíry podle Vltavy, na Kampu, či přes mosty dál do města;-)

1 0
možnosti

Nezlobte se pane Jiroudku, ale tu vetu často při tom poslouchal z tranzistoráku ,,Laxík", bych si dovolil silne zpochybnit. Tenkrat byl na trhu jen transistorak T58 a mensi Doris. Na obou se daly na letne chytit jen oba Ceskoslovenske programy.

Ale mozna jste patrili k tem stastlivcum s pribuznymi v zahranici a poslouchali ten Laxik treba na transistoraku Grundig ci jinem revansistickem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,74
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.