Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Nejlepší pojednání o změně času na "letní", jaký jsem kdy četla (nebo slyšela).

Je to přesně tak, jak jste napsal. Nezměnila bych ani slovo. A na závěr jste to pojmenoval perfektně. Ano, je to o blbosti.

Za blogR^R^R^

1 0
možnosti
JB

Kňouráte jak malé dítě. A tu hodinu Vám na podzim vrátí.

1 2
možnosti
VZ

Další "protiletnočasový" pošuk. Sakra lidi, co vás k tomu vede? To fakt nemáte schopnosti na to dokázat něco jiného než hloupě protestovat proti veskrze užitečné věci?

2 3
možnosti
RH

Na letní čas se vždycky těším, méně už na změnu opačnou, ale to už je většinou venku nepřívětivo.

Při příležitosti každoročních diskusí na změnu času jsem si kdysi dělala průzkum mezi svými spolupracovníky a známými - naprostá většina preferuje možnost "delšího" odpoledne pro volnočasové aktivity. Pouze jedna jediná známá naříkala, jak se s tím nemůže psychicky srovnat.

Pak se v těchto diskusích často omílají biorytmy - tak to je zajímavé, že se to vztahuje vždy jen ke zcela bezvýznamné změně o jednu hodinu. A co práce na směny ?, dvanáctihodinové směny ?, práce nepravidelně rozhozená po několika hodinách např. u strojvůdců ?, pohotovostní služby na telefonu v různých povoláních ... atd., atd. No, a když už ty biorytmy vezmeme do důsledků: tak co víkendy a volné sváteční dny ? - ruku na srdce, většina z nás si přispí, jde spát pozdě, či dá si odpoledního šlofíka, čili nějaký biorytmus je úplně v ... hm, zadeli.

3 1
možnosti
LK

Buďte klidný, den bude mít i zítra 24 hodin. Už se těším až budu mít pro sebe do podzimu hodinu světla navíc, klidně si kvůli tomu budu ráno o hodinu přivstávat.

4 4
možnosti
JF

Všichni, kterým vadí posun času, předpokládám nejezdí nikam na vzdálenější dovolenou, kde hrozí posun času neb by tato jejich dovolená pro ně byla vždy traumatickým zážitkem. Takže zcela vyhozené peníze.

4 5
možnosti
JK

Ono stačí přejet třeba z K.Varů do Ostravy a už je to přes 20 minut rozdíl. :-)

0 0
možnosti
JS

Už se těším, že zítra o tom čase bude ještě světlo.

6 1
možnosti
PS

Ale to je iluze, slunce zapadne jen o par minut pozdeji. Cachrovani s casem s tim nic neudela.

2 1
možnosti
PP

P98a55v57e12l 86P54u29š

26. 3. 2016 15:33

Já jsem osobně pro zavedení jednoho času, ale toho letního i v zimě je pro mě lepší být za tmy v práci nežli večer

6 2
možnosti
PS

Zimni cas je prirozenejsi. Poledne je podle nej v polovine dne ̈, tak jak to ma byt.

4 1
možnosti
RS

Tato zmena casu je jeste nesmyslnejsi, kdyz uvazime, ze spotreba proudu svitidel se rapidne snizila. Je to ale dukaz absolutni neschopnosti EU ridit lidskou spolecnost.

10 1
možnosti
JM

Děsím se dnešní noci a následujících dnů. Těším se však na konec října, 29.10. mám narozky, a hodina spánku navíc je ten nejlepší dárek, který mohu dostat.

5 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,18
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.