Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J69a71n 72P32a17l98l11a46s

23. 12. 2016 22:32

Dobrý večer, díky za osvětu. V neděli si „Rybovku“ zazpívám a těším se moc.

Momentálně dokončuji přepis Mše do D tvrdého od Václava Jindřicha Veita, českého Němce z Litoměřicka. Do jara snad bude na ChoralWiki. Je spousta klenotů, které neměly to štěstí jako zmíněné dílo.

1 0
možnosti
Foto

Pěkné a zajímavé. Díky...R^

0 0
možnosti
PL

Děkuji za přečtení.

0 0
možnosti
LJ

Nepopírám, že Ryba měl finanční potíže, zdá es mi však, že všichni jeho synové vystudovali vysokou školu. Deprese jsou bohužel u geniálních skladatelů časté. V 50 letech skončil sebevraždou Fibich, Čajkovskij a další. Nakonec Karel Svoboda taky trpěl depresemi, ale už měl k dispozici antidepresiva. Pak je však přestal brát...

1 0
možnosti
PL

Jedním z jeho synů byl významný český oftalmolog prof. MUDr. Josef Arnošt Ryba, další nevím. Ale četl jsem, že vzdělání dětí bylo pro něho vším a dával jim poslední peníze.

0 0
možnosti

Moc pěkný článekR^ Rybova Česká vánoční mše je pro mě opravdu o vánočních svátcích neopominutelná. Škoda jen, že její autor měl tak špatný osud.

1 0
možnosti
PL

Děkuji za přečtení i komentář.

2 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.