Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co je na tom tak špatného, že když vláda má peníze, tak financuje své vojsko?

I za druhé světové války ...

0 0
možnosti
VB

Proč o tom píšete, když o věci nic nevíte?

Co to je hen také Mnichovská zrada? Myslíte, jak od roku 1918 z německy mluvících Čechů tím, že z nich udělali občany 1,5 kategorie dělali nepřátele státu, jak se Němci jak se Češi začali dávit ze sudetských kolonií a nechtěli pro ně sami bojovat, tak 21.9.1938 sami protiústavně odstoupili území?

0 0
možnosti
GH

G13e42o97r64g84e 68H22o36l12y

20. 2. 2022 17:09

Diky za clanek...vzpomnel jsem si na jedno heslo, ktere bylo na mnoha budovach v Praze v ten osudny den Aug. 21, 1968: 'na obranu statni banky neni treba ruske tanky...to ho..o co tam mame sami sobe uhlidame.

1 0
možnosti
Foto

Pavle, já tu dobu sice pamatuji, ale měl jsem tenkrát (v pěti letech) úplně jiné starosti. Každopádně zajímavé připomenutí. R^

1 0
možnosti
JZ

Komunisté museli nejdřív zaplatit ukradený majetek občanům USA, Velké Británie a Francie, aby mohli dostat zpátky zlato. To bylo v pořádku. Nejde beztrestně krást lidem majetky. :-)

5 1
možnosti
JK

My jsme šli zrovna z plesu z Obecního domu, to bylo v sobotu po půlnoci, ulicí Senovážnou na Gorkáč, kde jsme měli auto, a kolem St.banky bylo dost esenbáků, okouněli tam, a boční vchod do banky ze Senovážné byl otevřený. Později bylo uvedeno, že v tu sobotu přivezli letadlem ze Švýcarska asi 18 tun zlata, což bylo konečně nějaké poválečné vyrovnání. Až teď v nové době bylo také uvedeno, že to zlato už ale nemáme. Máme tak vynikající bankovní experty, že po vypuknutí svobody, v době, kdy cena zlata byla na minimu, to státní zlato někam zašantročili.

5 0
možnosti
Foto

Když byl gram za 300 Kč, tak ho prodali. Teď se blíží ke 2000 Kč. Skvělý počin.

1 0
možnosti
VF

V pořadu pana Motla jsou uvedena věrohodná svědectví bývalých úředníků národní banky.

1 0
možnosti
VF

Dobý přehled o celé situaci popsal redaktor Stanislav Motl ve svém pořadu Stopy fakta svědectví, s tématem kam se podělo České zlato. Je tam vylíčena i skutečnost, že Angličané si za naši účast ve válce na jejich straně později vyúčtovali i ceny za mundůry a boty. O reparaci znárodněných fabrik ani nemluvě. Nakonec se k nám zlato dostalo a v devadesátých letech bylo naší Národní bankou z neznámých důvodů z větší části rozprodáno. Doporučuji všem si tento pořad najít a poslechnout.

1 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.