Nadpozemská dobrota, na kterou se nezapomíná (Vizovice a čokoláda)

Hodlám vám tentokrát vyprávět o návštěvě jedné čokoládovny, což někdo může označit za blogérský zločin a obvinit mě, že dělám obyčejnou reklamu. Zkuste prosím potlačit pochybnosti a vyslechněte si mě.

Při nedávné návštěvě Vizovic jsme dostali chuť na něco dobrého. Známá továrna na výrobu neméně známé pálenky byla zavřena a já bych stejně jako řidič měl smůlu, tak jsme se nechali zlákat k návštěvě Zámecké čokoládovny. Těšili jsme se hodně, ale to, co se záhy objevilo na našem stole, předčilo všechna naše očekávání.

Bohatá a hustá horká čokoláda, která by se dala krájet, měla neskutečně lahodnou chuť i vábnou vůni. S hodnocením úžasných čokoládových výrobků, které se brzy rozplývaly na našem jazyku, to dopadlo obdobně. Jednička a několik hvězdiček k tomu. To vše bylo doplněno příjemnou a ochotnou obsluhou i zajímavým prostředím. Udička byla nahozena.

Oči by chtěly ochutnat snad všechny dobroty a sladká překvapení, které nabízejí v Zámecké čokoládovně. Bylo opravdu těžké si vybrat z vynikajících specialit různých tvarů i netradičních příchutí. Pralinky, figurky, dorty, horká čokoláda, výborná káva, originální poháry, zmrzlinové koktejly, míchané studené a teplé nápoje, bílá, mléčná či hořká kvalitní čokoláda v klasickém provedení nebo plněná mátou, povidly i marcipánem.

V Zámecké čokoládovně Chocolaterie Chapeau je opravdu těžké se řídit moudrou radou, aby člověk nepodléhal prvním dojmům a nepoddával se jim. Rozlehlé prostory s příjemnou atmosférou se nachází v předzámčí Státního zámku Vizovice. Nechybí klidné venkovní posezení, dětský koutek a prostory přístupné lidem s kočárkem či handicapovaným. Před návštěvou čokoládovny nebo po ochutnání něčeho dobrého není od věci zavítat na překrásný zámek nebo se jít toulat do zámeckých zahrad.

Možná po první návštěvě nebude umět člověk úplně pojmenovat důvody, proč se do zdejší čokoládovny vrátit. Každý to tady může sice vnímat subjektivně, ale smysl pro krásno a harmonii není těžké objevit. A navíc v případě kvalitní čokolády se nebavíme jenom o vynikajících, až neuvěřitelných chuťových vlastnostech, ale též o pozitivním vlivu na krevní tlak i kardiovaskulární systém či o antioxidačních účincích této dobroty. Samozřejmě je potřeba pominout řeči, že obsažené cukry a tuky způsobují obezitu, kazí zuby a všelijak devastují tělo. V nadměrném množství škodí všechno, i čokoláda. Ale málokterá lahodná pochutina dopřává i pocit štěstí a vyvolává euforické i uklidňující pocity. Čokoláda, tento jemný, sladký, lákavý, rozkošně se na mlsném jazýčku rozpouštějící pokrm bohů může mít však také maličko rozporuplné účinky. Na některé muže působení jako afrodiziakum, nemálo žen naopak prohlásilo, že by dali čokoládě přednost před sexem a vybralo by si tuto pochutinu jako společníka pro nadcházející večer.

Jestli jsem vás nalákal a vy se rozhodnete mlsat zdravě a s mírou (nebo bez Mirka), je dobré se podívat na jejich stránky. Firma totiž provozuje čokoládovny ještě na dalších místech, například v Luhačovicích. A kdyby náhodou vaše vůle řvala před návštěvou čokoládovny STOP, neposlouchejte. Nebudete litovat, že jste neodolali.

 

 

Autor: Pavel Liprt | pátek 16.6.2017 15:36 | karma článku: 32,08 | přečteno: 1214x