Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Já bych to řekl celkem jednoduše. Polovině lidí vyhovuje současný stav, polovina lidí ho chce změnit. Neexistuje v tomto ohledu správné rozhodnutí. Každá varianta nebude ze subjektivních důvodů vyhovovat polovině populace.

3 1
možnosti
Foto

Toť otázka, jakému procentu co vyhovuje

3 0
možnosti
JK

Na letný čas nadávajú takmer výhradní mestskí domasedi, čo trávia voľný čas pred PC a TV. Ti, čo sú zvyknutí tráviť voľný čas aktívne vonku (športom, záhradkárstvom, rybolovom, prechádzkami), sa na letný čas tešia.

Názor na letný čas tak ukazuje nemakačenkov a tých ostatných. :-)

A propó, uvažovali niekedy títo mudrlanti o tom, ako letný čas znižuje dopravnú nehodovosť, pretože je 7 mesiacov v roku svetlo o hodinu dlhšie? Pochybujem, na to sú fyzicky aj mentálne príliš leniví (líní)...

5 10
možnosti
Foto

po přechodu na letní čas naopak nehodovost stoupá (než si lidi zvyknou)

3 3
možnosti
MS

Zápecníkům, kteří čučí doma u televize, je srdečně jedno, že má o hodinu více na denní aktivity. Nám ostatním to vyhovuje. Jestli už by se mělo rejpalům ohledně změny času vyhovět, tak bych se přimlouval za to, aby byl trvale nastaven tzv. "letní čas".

7 3
možnosti
MS
PB

P13e37t42r 82B28r29o48ž

26. 3. 2016 11:27

Letní čas je nesmysl, který nemá reálně žádnou výhodu, jen nevýhody - spoustě lidí vadí (těm, co ne, by jistě nevadilo, kdyby čas zůstával stejný), nesmysy v dopravě (jednou vlak hodinu čeká, pak má hodinu zpoždění...

8 6
možnosti
PM

P60a92v41e66l 13M35a20t76a18s

26. 3. 2016 10:52

Článek o nesmyslu a většina diskuze taktéž.

Neexistuje "čas od Pánaboha", existuje jen čas, říkejme mu třeba sluneční, který je po celý rok v jednom místě stálý a neměnný. Vše ostatní vytvořil člověk. Takže teď část lidí nadává, že druhá část lidí nazývá stejnou věc jiným názvem a dělá z toho děsnou vědu. Vždyť ani ty biorytmy se neřídí časem imaginárním, ale tím "slunečním", a ten v článku zmíněný "biorytmus" není nic jiného, než zaběhnutý zvyk konkrétního člověka, kterému je zatěžko ten zvyk měnit!

Je mi to celé k smíchu

9 5
možnosti
PM

P44a58v86e56l 58M64a52t28a97s

26. 3. 2016 11:45

Těch mínusů, které svědčí o inteligenci a všeobecném přehledu mínusujících, je zatím nějak málo s ohledem na to, co se tady člověk dočte.;-D

3 1
možnosti
VV

Ano, pesimistum ukradne hodinu noci, nam optimistum prida hodinu dne. Takovy uz je svet.

13 3
možnosti
Foto

Den má ve stejnou roční dobu hodin pořád stejně, stačí se řídit podle slunce. Tím chci naznačit, že tu "hodinu navíc" si klidně můžete vybrat ráno, protože je dřív světlo.

Nevidím žádnou výhru v tom, když se posunuje čas o hodinu, ale současně se posune začátek pracovní doby o hodinu opačným směrem. Výsledkem je, že nula od nuly pojde a jako bonus máte rozházené biologické hodiny, byť dočasně.

5 3
možnosti
Foto

my, co se dosud živíme prací, vstáváme i teď za tmy. Takže alespoň já, to takřka nepoznám. Posunutí biorytmu je u mě záležitost asi jednoho týdne. Já to vydržím a hodinu světla večer navíc beru jako bonus. Lidi, kterým to vadí ale chápu nebo se alespoň snažím. Každý je vysazený na něco, já třeba na kravál větrného parku, který mám za chalupou a taky to téměř nikomu nemůžu vysvětlit.

8 1
možnosti
Foto

Kdysi jsem dojížděla za prací za město, na sedmou. Vstávala jsem tedy v pět (ranní příprava + 1,5 km na stanici autobusu + přestup na další spoj + cesta na pracoviště + příprava pracoviště), což v létě znamenalo ve čtyři ráno. Fakt wodwaz, jsem totiž sova....

Po sametu jsem si říkala, že tenhle komunistický přežitek přece musí skončit s pádem komunismu. Neskončil, naopak se rozšířil (letní čas začíná dřív a končí později než tehdy), spousta lidí však začala chodit do práce na osmou nebo dokonce na devátou. Tomu říkám "výhra"....

5 3
možnosti
PL

Je pravda, že kombinace toho, když je někdo sova a musí vstávat brzy ráno do práce, by si zasloužila "výjimku EU" v případě, že bude letní čas pokračovat.

1 0
možnosti

Typický důkaz karikatury demokracie. Odhaduji že tak 90% obyvatel Evropy již roky je proti nesmyslnému posouvání času. A námi volení zástupci mlčí.

6 8
možnosti
Foto

Tuhle jsem četla, že na zrušení toho nesmyslu stačí rozhodnutí vlády....

1 0
možnosti
Foto

I75v13a37n 47M74a50r45e88k

26. 3. 2016 9:13

A jak se "posouvají" slunešní hodiny ? ! 8-o

4 0
možnosti
PL

Já myslím, že již na tom úředníci a politici pracují a brzy se dočkáme.

2 1
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.