Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JJ

Pěkné! Hrdina NIK byla moje oblíbená knížka. A vím, že jsem byl později v dějepisu docela překvapen, že Sámo byl opravdovou historickou postavou.

Proč se o Sámovi nijak zvlášť nemluví? Nevím, asi není ta správná poptávka po hrdinech, kteří sjednotili slovanské kmeny, neřkuli Čechy a Moravany do nějaké významné říše. :-) Možná to bude tím, že církev ve své době neměla potřebu nějak oslavovat "říši pohanských slovanů", možná také proto, že centrum říše se předpokládalo někde na Moravě a velitelem - knížetem byl "cizák" ;-)?

Ale také možná proto, že to zajímá tak málo lidí. Podívejte se na čtenost nejen u tohoto článku, ale i většiny skvělých cestovatelských blogů. Světem hýbou úplně jiné věci. Však vidíte, které články se čtou nejvíce.;-)

3 1
možnosti
PL

Děkuji za názor. Máte pravdu ohledně té čtenosti, ale na to jsem si zvykl.

0 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že zmiňujete Úhošť, na tuto stolovou horu a i na další kopce jsme tu hrdí. My, kteří tu žijeme. Všiml jste si té zvláštní sochy na jejím vrcholu? Tu vytvořil Herbert Kizsa z Kadaně a zobrazuje pohanské božstvo. Vracíme se tu rádi až k dávné historii. Také v okolí Klášterce nad Ohří - kousek od Kadaně, jsou zajímavé kopce. Je jich víc (na všech jsem ještě nebyla), takže z vlastní zkušenosti můžu doporučit ty, na kterých se nacházejí zříceniny středověkých hradů a to Egerberk a Šumburk. Nabízejí pěkné výhledy. Také tu měl být templářský hrad, po něm ale zůstala jen pověst. I když, kdo ví...

1 0
možnosti
MR

Egerberk je moc krásný hrad a má ještě další výhodu. Okolí patří Vojenským lesům a statkům. Nemusíte se pak bát prudivého ochranáře, kterému vadí, když přespíte pod širákem a upečete si / se vší opatrností / buřta nad ohněm:-)

1 0
možnosti
MR

Pěkné. Začíná mi dovolená a tak Vám děkuji za tip na výlet.

1 0
možnosti
PL

Děkuji za přečtení a přeji hezký výlet, ale upozorňuji, že pouze kopeček Úhošť je schůdný, zbývající dva jsou pro "silnější" jedince.

1 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.