Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nedivte se, čtyřkaři se hlásí a jsou přijímáni na střední školy. Ještě nejsou připuštěni k maturitě a již jsou přijati na vysokou. Když se jim to podaří až na jaře, to vůbec nevadí, prodlouží si mládí. Pohled do počítače jim jasně říká, jsou i vysoké školy bez přijímaček, přihlas se, potřebujeme tvoje peníze.

Je jedno zda tito studenti ukončí středoškolské či vysokoškolské vzdělání, celou dobu tam přežívali, tedy jejich vědomosti nedokáží reagovat na potřeby zaměstnavatelů. Potom se setkáváme s nervozitou na úřadech a řešíme vypjaté situace s danými úředníky.

V dřívější době by byli tito občané vyučeni v oborech, které by vyhovovaly jejich naturelu.

Stačí jen trochu změnit tento systém, který nám chrlí polovzdělance a má velkou absenci řemeslníků. Znovu obnovit učňovská střediska, snížit počet středních a vysokých škol a klást větší nároky na přijímání studentů.

Vytvářet nová pracovní místa v administrativě, abychom mohli vykázat nižší nezaměstnanost, je cesta do pekel, protože na neobsazená místa dělníků musí zákonitě přijít cizinci a to je vše na úkor našemu stále zvyšujícímu se zadlužení.Rv

0 0
možnosti
IC

A to těch 12 000 nových úředníků požídil vynikající podnikatel , řídící naše hospodářství jako firmu . Jak podivné.

0 0
možnosti

Už to vypadá, že každý máme svého úředního "Otesánka", kterého si živíme. A podle toho jak přibývá administrativních budov, budeme mít za chvíli každý dva.

A každá vláda říká, že zúží administrativu. Bohužel jedná se patrně o nějaký "vstupní" folklór do vládní funkce.

Za blog palec nahoru!

1 0
možnosti
JR

J53a90n 20R16á33ž

25. 6. 2016 22:32

Paradox moderní doby: Čím je státní agenda víc automatizovaná, tím víc se nabírají noví úředníci.

P.S. Nic víc neusvedčuje Babiše z toho, že je bohapustá slibotechna a populistický žvanil když tvrdil, že uspoří výdaje ve státní správě, je nárůst úředníků na ministerstvu financí.

1 0
možnosti
PL

Úředníci se množí a formuláře přibývají, aniž by o tom věděli ministři. Situace více než zajímavá.

0 0
možnosti
ZH

Všechno špatně.

1. O státní dotace zásadně nežádám ani žádat nechci, protože ničí trh.

2. Pokud bych o ně přece jen žádal, s úřadem komunikuji zásadně prostřednictvím datové schránky. Protože se jedná o státem uznaný komunikační kanál, který plně nahrazuje papírovou poštu včetně ověřování podpisů.

3. Pokud mi úřad zamítne nebo ignoruje takto poslanou poštu, následují stížnosti, případně soud.

Státní úředník je totiž ve velké části případů tupé hovado, které potřebuje přes svou hovězí mordu.

5 0
možnosti
PK

Těch úřednických míst je hodně ženských a těžko byste je dnes přesunul třeba do textilek na šití na úkolovou práci. Ta už je v Bangladeši a ekonomicky by to byl to nesmysl. A uklízečky v Praze jsou hodně doménou Ukrajiny.

1 0
možnosti
ZH

Jenže nezaměstnaný úředník vyjde daňového poplatníka mnohem levněji, protože sociální dávky jsou nižší, než úřednický plat a navíc nemůže tolik škodit, jako na úřadu.

5 0
možnosti
JF

J85a10n 49F42r47o33l60í61k

25. 6. 2016 12:53

A to jste autore nezažil pohled z druhé strany, žadatele o dotaci. Pro náš bytový dům jsem zařizoval tu první "Bursíkovu" dotaci co platili hloupí Japonci. Když jsem za Společenství vlastníků vyplňoval formulář jestli jsem malý, střední nebo velký podnik a do kolonky počet zaměstnanců, zisk atd. sázel samé nuly to byla ještě selanka. Za ověřené listiny a podpisy (á 30 kč) jsem dal celkem 2700 kč. Ovšem když mě oznámili, že ceritfikovaný výrobek (zasklení dveří s potřebným tepelným odporem) skutečně vyškrtli ze seznamu a já se mám se všemi přesklenými dveřmi vyfotit před rudou standartou tak mě vesele nebylo. Po několika doporučených dopisech mezi dodavatelem a ministerstvem jsem ale získal potřebnou vyjímečnou bumážku. Na SFŽP musíte také vše donést černé na bílém neb doba PC je tehdy ještě nezasáhla, tedy kromě hraní her a vlastní evidenční činnosti.

1 0
možnosti
PL

Máte pravdu, že občas úředníci svádějí nerovný boj s počítači.

1 0
možnosti
Foto

To buďte v klidu, po mně chtěli z Ministerstva vnitra, abych jim opatřil normální poštou odeslanou papírovou žádost o zřízení Datové schránky, elektronickým podpisem.

1 0
možnosti
PL

A dokázal jste to nebo jste je přesvědčil, že by mohli dělat užitečnější věci?

0 0
možnosti
JT

Slušné a pracovité úředníky člověk najde spíš v místních úřadech, v centrálních úřadech se spotřebuje hodně energie na sebe sama. To znamená, že možná až třetina zde pracujících lidí zajišťuje chod úřadu. A tím jsme u zakopaného psa, nesmyslů jdoucích z útrob úřadů a otravujících život občanů je už moc. Bylo by dobré, kdyby úředníci nic nedělali, aspoň tím nebudou škodit.

1 0
možnosti
JH

Můj starší brácha byl ještě obětí té akce. Ke konci života mi o tom dost podrobně a bez nenávisti vyprávěl. On přežil snadno, bylo mu dvacet, šel na vojnu, ale byly tam i sebevraždy těch tatíků, úředníků, otců rodin. Vím, že potom nevoláte, ale také vím, že v "kapitalistckých" demokraciích to tolik neskřípe. ( Jezdíval jsem třeba na stáže do Dánska - už po listopadu.) Je ale dobře, že otom píšete.

1 0
možnosti
PL

Já vím, že byli lidé v té době, co to pro ně bylo těžké a také si uvědomuji, že i dnes se najdou slušní a pracovití úředníci, ale....

0 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.