Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

A28l58e74š 97V92o34l49f

2. 8. 2023 18:49

Já jen nevím, kde se bere ta blbost, že placení kartou je rychlejší, než hotovostí. V poslední době jsem se na to zaměřil v supermarketu a není to pravda. Pokud Zákazník platící kartou má útratu větší než 500Kč a musí zadávat pin, tak je platba delší, než když někdo platí hotovostí a jsou mu vráceny i drobné nazpět. Nechci prudit, ale někdy si toho všiměte sami. A pro rýpali- mluvím o kartě, ne hodinkách nebo telefonu.

4 2
možnosti

potom záleží na prodavačce a zákazníkovi (jako ostatně vždycky). Jestli zákazník vyťuká PIN zručně a během 4 sekund protože je na to připravený nebo tápe a nepamatuje si ho, jestli prodavačka má/nemá drobné na vrácení a nebo je částka na vrácení prostě otřesná protože zákazník nemá nic menšího než 2000 a podobně. Paušalizace bohužel hovoří jasně, platba kartou je "většinou" rychlejší (o kousek). Minimálně zkušenosti z našeho PennyMarketu kde hotovostí platí stále většina lidí (na prakticky předměstí Prahy...).

0 0
možnosti

V tomto případě asi oblíbená pohádka bank a dalších vnucovačů plateb kartou o šedé ekonomice, krácení daní a "všeci kradnů" asi neobstojí, co?

3 0
možnosti

A92l11e32š 85V42o27l74f

2. 8. 2023 19:09

Ono nejde tak moc o krácení daní, ta každý obchodník dokáže, pokud bude chtít, i bez hovosti. Tady jde hlavně o nenažranosti bank. Vždyt hospoda, která má obrat cca milion měsíčně, při platbách kartou odevzá bance cca 20 000Kč měsíčně(2%). A to už je dost velká částka z výplaty pracovní síly, kterou by mohl najmout, a tím zvýšil třeba zaměstnanost. lidi si neuvědomují, že daně se platí z čistého zisku, což může být hodně málo i při spořádané evidenci.A to ani nemluvím o tom, že dnes drtivá většina živnostníků platí daně paušálně, takže je úplně šumafuk, jak si nechává platit.

2 0
možnosti
Foto

Proč pořád jen karty, karty, karty? Jako kdyby neexistovaly jiné možnosti okamžitého převodu peněz. Takhle běžně platím třeba ve svém pneuservisu nebo v jednom papírnictví, kam rád chodím: https://qr-platba.cz/generator/

3 0
možnosti

QR je pro většinu lidí ještě větší magie než karta, tam místo neochoty platit poplatky narážíte na neochotu inovovat/přizpůsobit se.

Díky bohu za to že novější SW na faktury už QR generuje jako její součást a nemusím o něj žádat separátně.

0 0
možnosti

Jak rikam, udelejte to tak ze poplatek za platbu kartou pujde na vrub zakaznika a uvidime kolik provozovatelu nema terminal proto ze chtej sidit, kazdopadne urady statu by mely jit prikladem. Problem ale je kdyz mate zaplatit 2k kolek a vy platite kartou tak tech par korun co jde jako poplatek bude uradu proste chybet.

2 1
možnosti

takhle se to prave nesmi... aby to vypadalo lip

0 0
možnosti
Foto

Karma, to by mě zajímalo, kdybyste u sebe peníze neměl. Asi byste si to musel odpracovat a uklidit po úředních hodinách kancl.

2 1
možnosti

Nebrat karty se možná vyplatí jen v nějaké putyce v Kyselé Zadeli, kde je většina kunčaftů stejně nemá. Ve městech si tímto krokem majitel restaurace jen odradí část klientely. Kdyby si to spočítal, zjistil by, že i přes poplatky bance je na tom nakonec lépe, než když karty odmítá brát karty. Kromě početnější klientely dělá své i psychologický moment, že s vědomím slušného konta se to v hospodě veseleji utrácí.

1 1
možnosti

Tady ale nejde o putyku ale státní úřad, tam by to mělo být povinné.

2 0
možnosti
Foto

Naši mladí byli na týden v Dánsku! Hotovost nepotřebovali, i na WC šlo platit kartou. Náš občan ale musí mít ty peníze v ruce, aby viděl, že je má! Škoda, že nemáme drobáky s dírkou, aby šly nosit na provázku na krku.

7 3
možnosti

Norsko je to samé. Na cestu tam není třeba si shánět peníze.

2 0
možnosti

Nedávno (no na podzim) jsem také potřeboval nějaký podpis ověřit, u přepážky se neplatilo vůbec nic, o kus dál visel jakýsi automat, kde se dala požadovaná částka zaplatit hotově nebo kartou a s potvrzením se šlo na přepážku.

0 0
možnosti

J80a13n 66P85a16v86e81l

2. 8. 2023 10:23

Jsou úřady, kde se ještě platí kolkem

Zlatá hotovost ...

1 1
možnosti

Proč zrovna hotovost, v tomto případě je stejně zlatá i platební karta.

1 1
možnosti
Foto

Staré dobré časy se vrací?? Když si vzpomenu, že jsem si v roce 1997 kupoval auto a platil v autosalonu 270 tisíc Kč v hotovosti, tak mi nezbývá nic jiného, než se zasmát, jakého úžasného pokroku jsme za 26 let v tomto státě dosáhli...!!

3 0
možnosti
  • Počet článků 487
  • Celková karma 15,24
  • Průměrná čtenost 1870x
Životní motto: Cestuji do dalekých i blízkých míst jako do pohádky, ale za nějaký čas se vždy rád vracím domů zpátky. Vydávám se hledat zajímavá místa tam i sem, nebloudím, stačí jít rovnou za nosem.